KRUL Restaurant en Bar
Blog & nieuws Vrijheidslunch of diner bij KRUL na Bezoek aan het Onderduik Museum
Onderduikmuseum x Krul

Vrijheidslunch of diner bij KRUL na Bezoek aan het Onderduik Museum

Het Nationaal Onderduikmuseum en de bijbehorende escaperoom in Aalten verwelkomen steeds meer bezoekers. Deze gasten hebben vaak behoefte aan een compleet dagprogramma in Aalten. Om aan deze vraag te voldoen, is er nu een speciaal arrangement in samenwerking met KRUL Restaurant & Bar. Onder de namen ‘vrijheidslunch’ en ‘vrijheidsdiner’ kunnen bezoekers een ticket boeken dat een bezoek aan het museum combineert met een heerlijke lunch of diner bij KRUL. Dit arrangement is een aanrader voor zowel toeristen als inwoners van de gemeente Aalten die op zoek zijn naar een unieke eetervaring in Aalten.

Museum en Escaperoom

“Als museum streven wij ernaar om onze bezoekers een zo compleet mogelijke ervaring te bieden,” vertelt Marijke Verschoor-Boele, zakelijk manager van het Nationaal Onderduikmuseum. “Daarbij zoeken we graag de samenwerking met de lokale horeca.” Regelmatig vragen bezoekers waar ze een hapje kunnen eten of waar ze kunnen dineren na hun museumbezoek. Dankzij de nieuwe arrangementen kunnen ze nu voor slechts 20 euro een combiticket voor het museum en een lunch boeken. Voor 40 euro is er een optie voor een museumticket met diner. Voor een arrangement dat ook een ticket voor de escaperoom omvat, bedragen de prijzen respectievelijk 40 en 60 euro.

De escaperoom is een aparte attractie binnen het museum, waar maximaal zes personen worden opgesloten en uitdagingen moeten oplossen om te ontsnappen. Stel je voor dat je in een bezet land leeft, onder onderdrukking en onrecht. Krijg je het voor elkaar om onder de radar te blijven? Als groep van 2 tot 6 personen krijg je een uur de tijd om uit de ruimte te ontsnappen. “De escaperoom wordt steeds populairder,” aldus Verschoor-Boele. “Hiermee bereiken we ook een nieuw publiek: de generatie van 25-plus.”

KRUL Restaurant & Bar

Het enthousiasme van Kayra en Zila, uitbaters van KRUL Restaurant & Bar, is aanstekelijk. Zij leerden het vak bij Markt 5 in Lichtenvoorde, het restaurant van hun achternicht Ilse Schutte. Samen openden Kayra en Zila het restaurant Broeder & Zuster in de Landstraat in Aalten. Tijdens de coronacrisis kregen zij de kans om KRUL Restaurant & Bar te beginnen. “Een toplocatie die we niet konden laten lopen,” vertelt Zila. “Vanaf toen kon het alleen maar beter gaan,” lacht Kayra. En dat bleek waar te zijn. Het duo prijst het grote aantal evenementen in Aalten, waar het dorp vroeger bekend stond om de beperkte levendigheid buiten Koningsdag.

Tegenwoordig is er een nauwe samenwerking met de plaatselijke horeca tijdens evenementen zoals Koningsdag, Aaltendagen en het Volksfeest. Ook bij het Oldtimer-treffen, het Wijnfeest en Bockbierdag is KRUL Restaurant & Bar aanwezig. “Wij krijgen veel aanloop van museumgangers,” zegt Kayra. “Fietstoeristen vragen ons vaak wat zij verder kunnen doen in Aalten, en dan verwijzen wij hen naar het museum. Een arrangement is dan een logische keuze.”

Arrangement Boeken

De arrangementen ‘vrijheidslunch’ en ‘vrijheidsdiner’, gecombineerd met een ticket voor het museum of de escaperoom, zijn te boeken van 1 april tot en met 30 september. Voor meer informatie kun je terecht op www.nationaalonderduikmuseum.nl onder ‘Plan je bezoek’. Ook op www.escaperoom-aalten.nl is de nodige informatie te vinden.

Kom langs en geniet van een unieke culinaire ervaring bij KRUL Restaurant & Bar, het meest gewaardeerde restaurant in Aalten, na een inspirerend bezoek aan het Nationaal Onderduikmuseum.

Krul Restaurant en Bar

Markt 8 Aalten

Openingstijden

Maandag: Gesloten
Dinsdag t/m donderdag: 11:00-22:00
Vrijdag & Zaterdag : 11:00-01:00
Zondag: 11:00-22:00

 

Reserveren? Gebruik de knop rechts onder aan de pagina of bel ons: 0543 216 131

Call Now Button